fbpx Skip to main content

Het verhaal achter Casa Juna

Meer warmte, avontuur en fun op jouw eettafel: daar draait Casa Juna om. Met dit food-loving interieuraccessoire merk, vol kleurrijke items geïnspireerd op reizen, worden jouw eetmomenten echt speciaal. Want een geslaagde maaltijd is zoveel meer dan enkel het eten; het oog wil ook wat! Met een stijlvol aangeklede eettafel maak je jouw eetmomenten niet alleen gezellig, maar pas echt onvergetelijk – of dat nu een zondagse lunch is of een alledaags diner. En hoe leuk is het als je je voor jouw eettafel kunt laten inspireren door al het moois wat de wereld te bieden heeft?

De veelzijdige tableware- en interieuritems, die jouw eetmomenten binnen en buiten nóg gezelliger, vrolijker en feestelijker maken, verwijzen naar de kleuren, cultuur en dieren van andere landen. Alle designs worden daarnaast, op een sociaal duurzame manier, geproduceerd in het buitenland, om zo de lokale economie van het land een boost te geven. Ook gaat een deel van de opbrengst naar een goed doel dat zich in dat land bevindt. Casa Juna hoopt zo bij te dragen aan meer (familie)geluk voor meer mensen. Want gezellig samenzijn, het liefst rond een mooi gedekte tafel met heerlijk eten: dat is toch waar het leven om draait? Aan tafel!

SHOP SUMMER COLLECTION

Over Noortje

Met Casa Juna geeft founder Noortje Geerts vorm aan haar liefde voor zowel gezellig thuis-zijn als avontuurlijk reizen. Food, gezelligheid en fijn samenzijn rond de eettafel: Noortje is er gek op. Als kind groeide ze op in het bourgondische Brabant, waar lang tafelen, koken in gigantische pannen en veel dierenliefde haar jeugd kleurden. Deze gezellige lifestyle vol familiewarmte typeert nog steeds haar huidige leven in Amsterdam, waar ze woont met haar vriend Koen en dochtertje Juna.

Samen koken, voor elkaar of voor vrienden, borrelen en lang napraten aan tafel – bijvoorbeeld over verre reizen: dat maakt het leven feestelijk. Want reizen, dat is waar Casa Juna op geïnspireerd is. Naast dat ze enorm van huiselijke warmte geniet, is Noortje ook dol op reizen. Van India tot Sumatra, van Bali tot Japan: het kan haar niet ver genoeg. Minstens één keer per jaar maakt ze een verre reis, waarbij ze graag duikt, en doet daarnaast ook vrijwilligerswerk in het buitenland.

Ook nu haar dochtertje Juna er is, blijft Noortje graag reizen – haar doel is om Juna de wereld te laten zien. Van haar reizen neemt Noortje niet alleen de mooie herinneringen mee, maar vaak ook heerlijke kruiden om mee te koken of mooie items voor haar interieur. Afrikaanse kussens, Marokkaanse lampen of een tafel van een markt op Ibiza: Noortje mixt en matchet het allemaal samen tot een kleurrijk en vrolijk geheel. Net als in haar kledingstijl, houdt Noortje van warmte en speelsheid in haar interieur, die barst van karakter en expressiviteit. Deze kleurrijke stijl typeert ook de food-loving interieuritems van Casa Juna, die jouw eetmomenten nóg gezelliger en vrolijker zullen maken.